Antenne uit een spuitbus

Samenvatting

Een Amerikaans bedrijf verkoopt via haar website een spuitbus en een masker waarmee op ieder willekeurig object een antenne kan worden gespoten.
 

Antenne uit een spuitbus

10 mrt 2012     In een internet videopresentatie wordt een bijzonder antenne product toegelicht door Anthony Sutera, president van Het Amerikaanse bedrijf Cham Tech Operations. Het betref een 'doe het zelf' kit, waarvan een spuitbus het belangrijste onderdeel is
De bus bevat een mengsel van nanodeeltjes waarvan de samenstelling geheim is. De nanodeeltjes in de spray gedragen zich als condensatoren wanneer ze op een oppervlakte worden gespoten.

In de video wordt verteld dat met het opbrengen van deze spray op bestaande ingbouwde antennes, zoals bij smart phones, het uitgestraalden vermogen wel 100-voudig kon toenemen.
Naast het verbeteren van bestaande antennes kan de spray ook gebruikt worden om snel een antenne te construeren. Bij een proef waarbij een antenne op een boomstam werd gespoten was het gemeten bereik het dubbele van wat met een zelfde vhf-spriet gehaald werd.
Ook claimt het bedrijf dat het bereik van een eenvoudige 1 miliwatt RFID-tag in een spuitbehandeling van anderhalf naar tweehonderd meter verlengt werd.(Pieter J.T.Bruinsma, PA0PHB) 

Referenties, informatie:

Chamtech => Antenne spray-on kit

Met deze kit wordt het maken van een antenne wel heel erg eenvoudig
Met deze kit wordt het maken van een antenne wel heel erg eenvoudig

lll