Andre Kuipers in december qrv vanaf de ISS?

Samenvatting

Naar verwachting vertrekt André Kuipers in december weer naar het ISS. En nu heeft zijn missie ook een naam: PromISSe.
 

Andre Kuipers in december qrv vanaf de ISS?

08 sep 2011     ESA schreef een wedstrijd uit om aan een toepasselijke naam te komen. Vele honderden mensen – voornamelijk Nederlanders – namen deel. En het is ook een Nederlander die de winnende naam bedacht: PromISSe, een idee van Wim Holwerda.

Symboliek
Holwerda stelt dat de naam symbool staat voor de belofte die het verkennen van de ruimte vormt voor de toekomst van de planeet en de mensheid. Hij benadrukt dat ook Europa daarin een rol kan en moet spelen.

Logo
Ook het logo voor de missie is klaar. Het logo laat zien hoe het internationale ruimtestation rondom de aarde cirkelt. De zes sterren staan voor de zes bemanningsleden die naar het ISS vertrekken en de zes maanden die Kuiper in het ruimtestation door gaat brengen.

Andre Kuipers houdt iedereen graag op de hoogte van zijn voorbereidingen. Meer weten over zijn missie en de manier waarop hij zichzelf klaarstoomt voor een reis de ruimte in? Kijk eens op de blog van Andre Kuipers.

Bij 'Leave a Reply' kun je als je dat wil Andre een vraag stellen of en wanneer hij qrv is op de HAM radio set die in de ISS is geïnstalleerd. Voorheen was hij actief onder de call PI9ISS of R0ISS. Hou me op de hoogte als je beet hebt pa7ray @ vrza .nl

Groeten, Raymond

(Gerard den Os) 

Referenties, informatie:

ESA => Kuipers blog

Andre Kuipers in een vluchtnabootser van de Sojoez-capsule
Andre Kuipers in een vluchtnabootser van de Sojoez-capsule


Sojoez – capsule
Sojoez – capsule

lll