Maffiose afpersing

Samenvatting

Gebruikt Microsoft de macht van het geld om opensource fabrikanten te dwarsbomen?
 

Maffiose afpersing

29 mei 2011     HTC en andere fabrikanten betalen Microsoft minstens 5 dollar patentlicenties voor elk verkocht Androidapparaat. Redmond verdient zo 5 keer meer aan Android dan aan Windows Phone.

Google Android is een opensourceplatform voor mobiele telefoons gebaseerd op de Linux-kernel en het Java-programmeerplatform.

Echter Microsoft-baas Steve Ballmer benadrukt elke keer dat Android niet gratis is omdat het een aantal patenten van Microsoft schendt waarvoor compensatie nodig is.

Vorig jaar dreigde Microsoft ook Acer en Asus dat ze moeten betalen voor Android. Ook Nook-maker Barns & Noble moest er aan geloven, maar de boekhandel weigert pertinent.

Bovendien weigerde het een geheimhoudingsverklaring te tekenen en brandde Microsoft publiekelijk af wegens maffiose afperspraktijken. “Microsoft heeft op valse gronden en zonder argumentatie gedreigd patentzaken te starten tegen hardwareleveranciers die Android als besturingssysteem gebruiken en dat ze om dat te voorkomen exorbitante licentiekosten moeten betalen,” aldus Barnes & Noble fel.

(Pieter J.T.Bruinsma, PA0PHB) 

Referenties, informatie:

Webwereld => nieuwsbericht

Android logo
Android logo

lll