Logic en Signaal Analyzer

Samenvatting

Voor een zacht prijsje kunt u een digitale signal analyser / signaal generator aanschaffen
 

Logic en Signaal Analyzer

20 nov 2010     De firma EZtronics heeft een PC-gebaseerde logic analyser / signaalgenerator in haar assoriment die niet alleen zeer compact van afmetingen is, maar ook bijzonder goedkoop is.
De Scanalogic 2, van de franse firma Ikalogic, is een klein blauw kastje dat aan de ene kant voorzien is van een USB-aansluiting voor de koppeling met de PC en aan de andere kant een connector heeft voor het aansluiten van een kabel met vier probes en een massa-aansluiting. De analyser heeft een maximale sampling-rate van 20 Msamples/s. De vier kanalen kunnen bovendien niet alleen worden gebruikt als ingangen voor het meten van signalen, maar ook als uitgangen voor het leveren van testsignalen. De analyser heeft een ingebouwde buffer van 4 x 256 Kbit.
De bijbehorende software is behoorlijk uitgebreid. De gemeten data kan worden opgeslagen en ook weer worden 'afgespeeld' om dienst te doen als generatorsignalen. Voor een bedrag rond 60 euro krijgt u een leuk meetinstrument voor uw digitale knutseltjes.

(Pieter J.T.Bruinsma, PA0PHB) 

Referenties, informatie:

EZtronics => Scanalogic 2

lll