RADAR SPECIAL EVENT STATION PD55RADAR

Samenvatting

Peter PD1AJJ en Elmar PD3EM zullen tussen 4 en 14 september a.s.actief zijn onder de speciale roepletters PD55RADAR. RADAR is de afkorting voor Rapid Deployment Amateur Radio. Dit is een internationaal begrip voor radio amateurs die overal en onder alle omstandigheden kunnen werken.
 

RADAR SPECIAL EVENT STATION PD55RADAR

05 sep 2010     Peter PD1AJJ en Elmar PD3EM zullen tussen 4 en 14 september a.s.actief zijn onder de speciale roepletters PD55RADAR. RADAR is de afkorting voor Rapid Deployment Amateur Radio. Dit is een internationaal begrip voor radio amateurs die overal en onder alle omstandigheden kunnen werken.
Doel is om op een willekeurige plek snel een amateur-radiostation op uitsluitend batterijvoeding in de lucht te brengen. En 'willekeurige plek'
betekent dan niet 'per auto bereikbaar', maar ook op plekken die uitsluitend te voet bereikbaar zijn op enkele kilometers loopafstand.
Het "5x5 model" betekent: binnen 5 minuten na aankomst zendgereed met een vermogen van maximaal 5 Watt.
Peter en Elmar zullen deelnemen aan de IARU HF SSB Fieldday (4-5 september) vanuit de polders nabij de beroemde molens van Kinderdijk. Zij maken gebruik van hun Yaesu FT-817 en dat betekent QRP, dus zet je oren open!
De rest van de periode zullen ze met PD55RADAR in hun vrije tijd in de lucht zijn, dus meestal in de avonduren.

(Pieter J.T.Bruinsma, PA0PHB) 

Referenties, informatie:

PD3EM

lll