Pakistan update

Samenvatting

De Pakistan Amateur Radio Society (PARS) meldt dat de noodhulp communicatie door radioamateurs de laatste week is uitgebreid met nog drie dorpen.
 

Pakistan update

29 aug 2010     De Pakistan Amateur Radio Society (PARS) meldt dat de noodhulp communicatie door radioamateurs de laatste week is uitgebreid met nog drie dorpen.
De noodhulp organisator van de PARS, Asad Marwat, AP2AUM, zei dat voedsel en ander materiaal aan ongeveer 1.000 families in het Charsadda- en Nowsheragebied is uitgereikt. Ook zei hij, dat een medisch kamp is ingericht, welke bijna 700 patienten met huid- en buikklachten behandelt.
Asad meldt, dat het gebied niet valt onder het bereik van de 2-meter repeater, zodat slechts met simplex verbinding gewerkt kan worden.
Turkeije heeft mobilofoon, crossband repeaters en antennes aangeboden en Asad hoopt dat na ontvangst daarvan de hulpverlening met succes kan worden uitgebreid in de Punjab provincie.
PARS is nog steeds in samenwerking met de Islamabad Jeep Club met hun '4WD', en de hulp van de Pakistan Academy of Family Physicians.

(Pieter J.T.Bruinsma, PA0PHB) 

Referenties, informatie:

lll