Antenneregister

Samenvatting

Publicatie Antenneregister tijdelijk zonder antenne-installaties radiozendamateurs.
 

Antenneregister

16 jul 2010     Bericht van het Agentschap Telecom

Onlangs is het nieuwe, meer uitgebreide Antenneregister gelanceerd. Helaas is bij het verwerken van de gegevens die de radiozendamateurs hebben aangeleverd, gebleken dat veel van hun antenne-installaties niet op de juiste positie op de landkaart verschijnen. Waarschijnlijk is dit veroorzaakt door de onduidelijke communicatie van Agentschap Telecom over de schrijfwijze van de coördinaten. Daarom is het Antenneregister tijdelijk gepubliceerd zonder de antenne-installaties van radiozendamateurs, totdat de juiste coördinaten zijn verkregen.

Applicatie radiozendamateurs
Door onvoorziene omstandigheden heeft de ontwikkeling van het speciale geografische informatiesysteem voor radiozendamateurs vertraging opgelopen. De verwachting is dat deze applicatie in september 2010 in gebruik kan worden genomen.

Dertig dagen na ingebruikname van de applicatie zullen de gegevens van de radiozendamateurs in het Antenneregister worden getoond. Zodra de applicatie gereed is, worden de radiozendamateurs hiervan persoonlijk op de hoogte gesteld. Zolang de radiozendamateurs nog geen bericht van het agentschap hebben ontvangen, hoeven zij geen actie te ondernemen.

Locatie frequentiegebruikersregister
De website van Agentschap Telecom is vernieuwd. Het frequentiegebruikers-register, waarin de radiozendamateurs hun gegevens door kunnen geven, is nu te vinden op de homepagina van het agentschap onder het kopje direct naar onder de link registreren radiozendamateurs. Rechts onder in de pagina registreren radiozendamateurs staat een blauwe knop die leidt naar het frequentiegebruikersregister.

Zie www.agentschap-telecom.nl/onderwerpen/radiozendamateurs/Registreren

Voor vragen over de inhoud van dit bericht kunt u contact opnemen met Agentschap Telecom: 050 - 587 74 44.

(Pieter J.T.Bruinsma, PA0PHB) 

Referenties, informatie:

registreren
Antenne register

lll