De 2010 CW-velddag - een overdenking

Samenvatting

De voorzitter van afdeling A66 van de VERON kijkt terug op een geslaagd weekend.
 

De 2010 CW-velddag - een overdenking

09 jun 2010     Geachte Lezer,

Het is zondagavond 6 juni 19.00...de PI4WNO cw-velddag 2010 zit er weer op. En daar ben ik persoonlijk heel dankbaar voor.
Waarom?...Nou, het had niet veel langer moeten duren, of schrijver dezes had op de intensive care gelegen wegens een fatale overdosis humor, met als bijkomende complicaties hard gelag en volkomen gezelligheid. Een mix van natuurkunde, scheikunde, verloskunde, onkunde, en
alle andere kundes die er maar bestaan, zijn het afgelopen weekend de revue gepasseerd.

Natuurkunde bijvoorbeeld; de wet 'behoud van energie', dat klopt als een bus : Een aantal 'jonge' honden begint op vrijdagochtend om 09.00 al met het verzamelen / inrijden van spullen die benodigd zijn voor de velddag, het moet van heinde en verre komen.(pd0lur en pd2jam)
Er worden amerikaanse super-cw-contesters ingevlogen voor de wezenlijke uitvoering van de contest (w6gmu).
Half bodegraven loopt uit om hand en spandiensten te verlenen, en zich tevens bezig te houden met het bovenstaande. (pa3gvi , pa8f).
Ook in nieuwerbrug woont niemand meer als Willen nl-.... zich naar het kamerikse begeeft voor grond en tuidraad werkzaamheden.
Uit voorzorg worden de Heineken fabrieken stilgelegd, omdat men het niet veilig genoeg meer vindt als ook pa4b vanuit Hazerswoude de kuierlatten neemt richting het veld naast de k3.
De centrale alarmeringskamer in Utrecht is alleen nog maar een rokende puinhoop vanwege de duizenden storingsmeldingen die tegelijkertijd binnenkomen omdat ook pe1reo en ondersteuning biedende pe1rfs zich naar de handelsweg spoeden.
Trouwens, de volgende dag werd de voormalige radiocontroledienst afgeschaft vanwege een radiopiratenminimum in alphen a/d rijn en omstreken; Jawel ook 'oude' willem nl-....kon de roep naar het kamerikse veld niet weerstaan.
Pa0phb, van hetzelfde laken een pak; naar kamerik toe en heel nikhef met stomheid geslagen.
Àl die mensen en vast en zeker nog meer achter de zgn. schermen aan het werk om een superstation te bouwen voor pi4wno.
Al die energie komt terug, echt alles in de vorm van lachen, en een goed gevoel, en humor, voldaanheid. Èn 800 qso`s.

Scheikunde:
Mix railbeheermensen, zwembadmeesters, ict-ers, electrotechnikers, wetenschapsbeamten, aow-ers, groenonderhoudsmedewerkers, bewakers, en boekbinders in gelijke delen bij elkaar, en er ontstaat een homogene oplossing: de velddagcrew .

Verloskunde:
Dat is een beetje dubbel... Op de 1ste en allereerste plaats hebben wij onze leading first lady Nan (pa0nan) verlost van een heleboel lekker eten, en zij heeft ons weer verlost van een hongerig gevoel.
Er zijn op zaterdag een aantal amateurs bezig geweest met zelfbouwantennes, waarbij na enige malen uitzichtloos aftoppen uitdippen en berekenen, pd0lur of pa3gon hen kwam verlossen met een antenne-analyzer.

Onkunde:
De basis voor een supergeslaagd weekend èn een aanslag op je lachspieren.
-Als een amerikaanse zendamateur vraagt om een 'paddle' bied dan geen 'roeispaan' aan.
-Als ìe dan vervolgens vraagt om een 'key', investeer dan niet in een 'lipssleutel'.
-De uitgezonden frequentie maal de afstand in meters maal het vermogen in centimeters is niet gelijk aan de afstand tot de
volgende ontvangstantenne op een piratenband! Nee.....? Nee! Hoor maar ..uhh...hij stoort!
-We draaien het noorden gewoon naar het zuiden....

Bedankt, voor (weer) een weekend dolle pret (met af en toe een serieus moment...) !

(Joop, PD2JAM) 

Referenties, informatie:

Fotoalbum => velddag 2010
Veron Woerden => velddagen

Velddagtent met op de voorgrond de 10-15-20 HF-Yagi
Velddagtent met op de voorgrond de 10-15-20 HF-Yagi

lll