Storende PLC apparatuur uit de markt genomen

Samenvatting

De vervuiling van het lichtnet heeft dermate vormen aangenomen, dat laagvermogen communicatie op grote delen van de hoogfrequent banden ernstig gestoord wordt. Zweden heeft als eerste Europees land apparatuur voor PLC, Powerline Communicatie, uit de markt laten nemen
 

Storende PLC apparatuur uit de markt genomen

07 nov 2009     Op de 54 e vergadering van de werkgroep Spectrum Engineering, die van 7 tot 11 september 2009 in Bordeaux, Frankrijk, werd gehouden, werd de laatste ontwikkelingen op het gebied van harmonisering van de emissie standaard voor IT-appratuur, EN55022, besproken.
De vervuiling van het lichtnet heeft dermate vormen aangenomen, dat laagvermogen communicatie op grote delen van de hoogfrequent banden ernstig gestoord wordt.
Zweden heeft als eerste Europees land apparatuur voor PLC, Powerline Communicatie, uit de markt laten nemen. Het is verboden om de betreffende apparatuur te verkopen of te verhandelen.
De zweedse maatregelen zijn onder punt '13 EMC' opgenomen, te zien op de website van de ERO, de European Communications Office.

(Pieter J.T.Bruinsma, PA0PHB) 

Referenties, informatie:

ERO => Report from the Working Group Spectrum Engineering Bordeaux, 07 – 11 september 2009
G4PMY => Video met geluid van PLC storing

lll