Dag voor de RadioAmateur

Samenvatting

Een terugblijk op het jaarlijkse festijn voor de radioamateur.
 

Dag voor de RadioAmateur

01 nov 2009     Het is weer voorbij, het jaarlijkse festijn voor de radioamateur.
Volgens de mensen van het ontvangstcommittee waren er dit maal meer bezoekers, dan vorig jaar. Naar de geluiden op de vloer te oordelen had iedereen het goed naar zijn zin gehad.
Er was een ruim aanbod van onderdelen, maar goed ook want de een na de andere onderdelenwinkel houdt het momenteel voor gezien. Zelfbouw is heelaas op zijn retour, maar desondanks wist Jos weer een interessante collectie van zelfbouwprojecten ten toongesteld te krijgen.
We zagen weer diverse pogingen om de jeugd meer bij onze hobby te betrekken. Zo was er een knutselhoek ingericht en konden mensen een multiband antenne maken. Jeugd heb ik niet gezien, maar dat kan aan mij liggen. Er waren wel diverse ouderen die projecten voor de jeugd toonden.
Er waren helaas maar enkele VERON commissies die een stand hadden ingericht., jammer. Nieuwe sociale kontakten werden gelegd en oude weer aangehaald, in de wandelgangen en op het horeca terras op het balkon.
De rommelmarkt was redelijk goed vertegenwoordigd en met name onderdelen voor de buizen- en dumpapparatuur. waren
Doordat in Hannover tegelijkertijd de grote Interradio beurs plaats vond hadden een aantal van de vroegere Duitse standhouders geen stand op de DvdRA ingericht. Toch was er meer dan voldoende keus uit het grote aanbod van transceivers, meetapparatuur, tuners, antennes, componenten, kabel, stekkers, enz.
De bekende stand van AT was ditmaal niet aanwezig. Wij mochten al wel kennismaken met de nieuwe nederlandse suffixreeks. Zo hoorden wij een bericht omroepen voor PA0KRENTTENBROOD. Dat was tenminste een duidelijke call; het schijnt dat diverse aanwezigen de eigenaar meteen wisten te traceren.,
Volgend jaar zal ik er weer zijn, ook al heb ik geen nieuwe transeciver of onderdelen voor zelfbouw nodig.

(Pieter J.T.Bruinsma, PA0PHB) 


Voor elk wat wils
Voor elk wat wils

lll