Opening van Kamerikse Kontest Kontainer ( korrektie)

Samenvatting

Na weken van noeste arbeid is de Kamerikse Kontest Kontainer (K3) op zaterdag 26 sept officieel geopend.
 

Opening van Kamerikse Kontest Kontainer ( korrektie)

19 sep 2009     Na weken van noeste arbeid is de Kamerikse Kontest Kontainer (K3) klaar.
Zaterdagmiddag 26 september om 15:00 uur werd de K3 officieel geopend door Nan Voges en boer Burggraaf. Dit historische moment in de geschiedenis van de afdeling Woerden werd bijgewoond door meer dan 20 belangstellenden.

K3 is tot stand gekomen dank zij de inspanning van Nan en wijlen PA0MRN, die belangstelling wisten te wekken bij de heer en mevrouw Burggraaf voor die gekke radioamateurs - een groepje enthousiastelingen die zo graag bij nacht en ontij onder primitieve omstandigheden met antennes en andere radioapparatuur wilden experimenteren. Dank zij de een ruime donatie kon het groepje een container aanschaffen, die op het terrein van de familie Burggraaf geplaatst mocht worden.
De groep heeft de afgelopen maanden hard gewerkt. De container werd geisoleerd, er werd een kleine slaapcabine/opslag ingebouwd, een werktafel langs een wand geplaatst, de elektra en antennebekabeling gemonteerdt, ventilatie en een buitendeur aangebracht en 'last but not least' een inklapbare mast met HF-beam op het dak gelast.
De vrijdag avond voor de opening begon de 48 uur durende wereldwijde CQ WW RTTY contest. Dat was een goede gelegenheid om de 'bedrijfsvoering' te testen en om de belangstellenden te laten zien hoe zo'n contest in de praktijk werd uitgevoerd.
Na een hapje en een drankje onder een uiterst vriendelijk zonnetje ging het bezoek weer huiswaarts en de contesters weer aan het 'werk'.

(Pieter J.T.Bruinsma, PA0PHB) 

De champagne doop
De champagne doop

K3 - in contest
K3 - in contest

lll