Heathkit tentoonstelling

Samenvatting

Deze zomer heeft het museum Jan Corver een nieuwe expositie ingericht. Heathkit wordt in het zonnetje gezet.
 

Heathkit tentoonstelling

03 sep 2009     Deze zomer heeft het museum Jan Corver een nieuwe expositie ingericht. Heathkit wordt in het zonnetje gezet.
Wie kent ze niet: de blauwe kastjes van het merk Heathkit? Hele generaties zijn opgegroeid met de zelfbouwpakketten van deze Amerikaanse firma die kort na het einde van de eerste wereldoorlog de eerste bouwdozen introduceerde. Het gaf radio-amateurs de mogelijkheid om voor een betaalbare prijs een echte ontvanger of een zender aan te schaffen. Het feit dat die apparatuur vervolgens zelf in elkaar moest worden gezet, gaf de bouwer vaak veel voldoening. Naast zenders en ontvangers, bracht Heathkit ook een hele reeks meetapparatuur op de markt, waarmee de zelfgebouwde radio-appatuur vervolgens kon worden afgeregeld. Veel van deze apparatuur kunt u nu in het museum bezichtigen en een groot deel is zelfs werkend opgesteld.

Naast de radioapparatuur leverde Heathkit ook bouwpakketten lvan huishoudelijke apparatuur, zoals gitaarversterkers en digitale wekkers. En in 1977, lang voordat de huidige PC op de markt verscheen, bracht Heathkit een bouwpakket uit van een echte computer. En ook die staat in het museum werkend opgesteld.

Breng eens een bezoek en maak kennis met de bouwpakketten van Heathkit, die tot aan de 80-er jaren van de vorige eeuw een ongekende populariteit genoten. Zoals altijd kunt u er met uw vragen terecht en zijn zij zeer geïnteresseerd in uw verhalen en ervaringen. Het museum is geopend op een eerste en de derde zaterdag van iedere maand. .

() 

Referenties, informatie:

Museum Jan Corver => Expositie

Griddipper
Griddipper

lll